Peştera Urşilor

Numele peşterii se datoreză numeroaselor fosile de urşi de cavernă descoperite aici, ea fiind un loc prielnic de adăpost al animalelor acum 15000 de ani. Peştera a intrat în circuitul turistic în 16 iunie 1980.
„Mastodontul”, „Draperiile din Galeria Urşilor”, „Portalul”, „Pagodele”, „Lacul cu nuferi” sunt numai câteva din frumuseţile create de natură . Când intraţi în peşteră lăsaţi imaginaţia să vă facă fericiţi pentru câteva ore.

Peştera Dâmbovicioara

Peştera propriu-zisă este cunoscută înainte de 1579, când localnicii o foloseau pe post de ascunzătoare împotriva cotropitorilor. Ulterior peştera a fost locul de reculegere al unui pustnic, ascunzătoarea a doi tâlhari cunoscuţi la acea vreme, şi chiar locul de odihna a unui urs. Prin amplasamentul său într-o zonă de o splendoare deosebită, peştera Dâmbovicioara prezintă un interes turistic sporit pentru turiştii cazaţi în pensiunile din Bran sau Rucăr. Noi vă propunem 3 pensiuni, unde sperăm că veţi reveni.

Peştera Polovragi

Peştera a fost modelată de bătrânul Olteţ, într-o bandă de calcare jurasice din sudul Munţilor Căpăţânii. Peştera e o frumuşete, iar Cheile Oltetului, unice în România, merită văzute dacă eşti un iubitor al naturii. De asemenea se spune că aici ar fi trăit Zamolxe, zeul dac. Există o formaţiune considerată a fi tronul lui Zamolxe, care va invită să vă odihniţi câteva minute pentru a continua apoi vizitarea peşterii.

  • Catalogul Mini Vacanţe 2011

    Descarcă minicatalogul şi poţi câştiga o vacanţă trekking de 2 persoane la Praga

    catalog Participă la concurs