Praid

Să cobori într-o salina poate fi o simplă curiozitate de turist, dar acest lucru te poate ajuta să-ţi menţii tonusul. Praidul este poarta judeţului Harghita. Denumirea de Praid vine din limba maghiară, Parajd, şi înseamnă mic teren cu iarbă sau paşune mică cu iarbă. Zăcământul de sare din Praid constituie unul din cele mai mari masive de sare gemă din Europa şi este numită sare secuiască.

Slănic Prahova

Coborând în pântecul sărat al Pământului, acolo, într-o salină, cu sute de metri de mineral deasupra capului, descoperi o lume stranie, cu lumini, culori şi forme ciudate, cu un aer special, încărcat de gusturile şi mirosurile sării.
Slanic Prahova este centru al sării înconjurat de peisaje pitoreşti, încluzând Muntele de Sare, unic în lume, şi cea mai mare salină din Europa.

Turda

Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate pentru transportul sării au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici. Un adevărat muzeu al mineritului în sare din Transilvania, Salina Turda este obiectivul turistic special din localitatea Turda. Această mină datează încă din perioada romanilor şi a fost unul din motivele pentru care localitatea s-a dezvoltat vertiginos şi după retragerea romanilor din Dacia.

  • Catalogul Mini Vacanţe 2011

    Descarcă minicatalogul şi poţi câştiga o vacanţă trekking de 2 persoane la Praga

    catalog Participă la concurs